81

Nada Dosti Termi “feminitet” të sjell ndërmend imazhe lulesh dhe pëlhurash ngjyrë rozë, buzëqeshje të ëmbla dhe fjalëve të këndshme. Megjithatë, shumica këtyre imazheve reflektojnë njëanësi (paragjykime/bias) dhe kanë më shumë të bëjnë me perceptime se sa me thelbin e nocionit në vetvete. Nga ana tjetër “feminiteti” dallon nga “feminizmi” […]

(Kumtesë e lexuar në simpoziumin për Skënderbeun) Nga Dr. sc. Ilmi VELIU Në vitet e tetëdhjeta, për shkak të interesimit tim të madh për të kaluarën shqiptare dhe hulumtimeve për heroizmat e Skënderbeut, nga pushteti i atëhershëm jugosllav u dënova me 4 vjet burg të rëndë të cilin burg e vuajtanë Idrizovën famëkeqe të Shkupit. Ky studim i imi është përgatitur […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...