Marin Barletius, De obsidione Scodrenci, fl. {11v}: “Progressus est max in Macedoniam… quiaincolentes e am omnes fere Epirotica lingua utantur”.“Në Maqedoni… banorët e atij vendi thuajse të gjithë flasin gjuhën arbënore.Hyrje:Gjergj Kastrioti-Skënderbeu besohet se ka lindur në vitin 1405, me destinacione të shumta të vendlindjes, varësisht prej autorëve të ndryshëm. […]

1

Sporti shqiptar sipas shtypit serb të viteve ’30) Në vitet e 30 të shekullit të kaluar gazetat serbe shkruanin për përparimin e sportit në Shqipëri dhe adhurimin e shqiptarëve ndaj futbollit… SPORTI NËN PËRKUJDESIN E PRINCESHËS Gazeta beogradase  “Pravda” e 25 nëntorit të 1933 e botoi shkrimin: “Shqipëria punon me […]

Banorët e Pollogut njihen si punëtorë të mëdhenj. Në kohën sa ekzistonte Jugosllavia federale ata ishin qytetarë të rendit të dytë dhe vështirë punësoheshin në kompanitë shtetërore. Ata i ishin përshtatur ekonomisë së tregut. Prodhimet bujqësore të Pollogut shiteshin në tregjet sllovene. Shumë familje siguronin ekzistencën nëpërmjet bujqësisë. Ja një […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...