8

Napoleon Bonaparti (1769 – 1821) ishte Perandori i Francezëve nga 1804 deri në 1814 dhe përsëri shkurtimisht në 1815. Ai vlerësohet si një nga komandantët dhe sundimtarët më të mëdhenj ushtarakë në histori. Napoleoni hapi rrugën e tij drejt suksesit. Duke filluar si një toger i dytë, ai përdori gjenialitetin […]

10

Perandoria Perse njihet si një ndikuese e madhe në historinë dhe në trajektoren e ngjarjeve të botës, e ashtu si çdo gjë tjetër që lë gjurmët e saja në këtë botë, po ashtu edhe populli që e krijoi këtë Perandori të Madhe nuk mund të mos ketë patur dijetarë që […]

Fëmijët dhe adoleshentët në ditët e sotme janë po aq të prekur nga këto çrregullime sa dhe adultët. Tek fëmijët ama është më e rrezikshme sepse ka më shumë shance të krijojë çrregullime të tjera nga pas nëse nuk trajtohen siç duhet. Të gjithë njerëzit të mëdhenj dhe të vegjël […]

8

Kjo përzgjedhje me thënie të amerikanëve vendas ofron një dritare në mendimet, idetë dhe emocionet e disa prej zërave më të mëdhenj indigjenë të historisë. Lexoni se çfarë thonë këto fjalë në lidhje me mënyrën e tyre të jetës (dhe vdekjes), lidhjen e tyre me natyrën, shpirtin, dhe vendin e […]

7

Sigurisht, shkrimtarët, filozofët dhe humanistët e tjerë të të gjitha formave mund të flasin bukur për gjithçka në botë, por vetëm fizikantët e kuptojnë vërtet botën dhe natyrën e gjërave. Përveç kësaj, ata janë ëndërrimtarë të vërtetë, romantikë dhe njerëz me imagjinatën më të zhvilluar. Ne kemi përzgjedhur disa citate […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...