1094

Në veri-perëndim të fshatit Dobërdoll gjendet “Guri i Sokol Lecit” Gojëdhënat për të janë të larmishme, por mjaft i përhapur është shpjegimi sipas legjendës së Sokol Lecit, i cili kishte rënë në dashuri  me  një  vajzë,  por  lidhjen  në  mes  të  rinjve  e  pengon  dhuna  që  i  shkaktojnë vajzës, duke ia imponuar asaj egërsisht martesën me një njeri  tjetër.  Këtë dhimbje Sokol Leci nuk e përballon dhe mbasi nuk  gjen  rrugëdalje  tjetër,  tepër i  tronditur i le  delet  në mal,  si  çoban i  tyre,  varë  jelekun  në  dushk  dhe  hidhet  e  nga  kepi  dhe  […]

512

Në vitin 1917 varfëria ndjehej kudo,sidomos sidomos mungesa e bukës,sëmundjet epidemike kishin përfshirë shumë bashkfshatarë duke u shuar edhe familje të tëra. Njerëzit ushqeheshin edhe me mbeturinat e misrit,kashtat barishta të ndryshme dhe lëkurë nga druri i ahut. Autoritet bullgare nuk shqetësoheshin edhe pse gjendja vështirësohej në të gjitha drejtimet. […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...