Fjalimi I Nexhmedin Erbakan

Fjalimi i Erbakanit që mbajti në kuadër të programit për javën e lindjes së profetit, organizuar nga Fondacioni Fetar në vitin 1997. Në këtë fjalim, Erbakan shpjegoi marrëdhëniet midis shkencës, arsyes dhe fesë me fjalët e mëposhtme: “Shkenca i ngjan busullës së një njeriu që ka humbur rrugën në pyll. Mund të shihni qiellin. Ju mund të përcaktoni Arushën e Madhe, Arushën e Vogël dhe të gjeni Veriun me arsyetimin tuaj. Në rregull, po unë në këtë errësirë ku do të shkoj për të shpëtuar nga ky pyll i mbushur me rreziqe? Në qoftë se mua pas pemëve që ndodhen në anën veriore më presin kafshë të egra, qoftë se në këtë anë ekzistojnë këto rreziqe, me siguri që Veriu nuk ka asnjë kuptim. Ashtu siç është i domosdoshëm arsyetimi që unë të mbijetoj dhe të gjej lumturinë, ashtu është e domosdoshme njësoj si një busull, feja dhe Kurani i Madhërishëm, që tregojnë se ku ndodhet secili rrezik. Njeriut i duhet edhe busulla e arsyetimit edhe harta. Si rrjedhojë, ata që mendojnë se do të gjejnë lumturinë vetëm duke u bazuar në arsyetim ose në shkencë, janë tërësisht gabim.

Përshtati: Sulejman Haliti

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...