14

Plakat Në tre ditët e para të prillit, fillon të ftohet koha, moti është i lig,  me  të  reshura  dhe  në  popull  thuhet  se  kanë  hyrë  plakat.  Siç  e  tregojnë  më  të  moshuarit  ngjarjen  e  plakave  ato  thuan,  se  ka  qenë  një plakë e cila ka pasur shumë bagëti (dhen, dhi) dhe dimri ka qenë  shumë i  ftohtë e i  rëndë,  plaka është  brengosur  shumë  se mos  po i  humb bagëtinë, mos i harxhohet ushqimi i tyre.  Kështu  që  pasi  kalon  dimri  i  ftohtë,  kaloi  edhe  muaj  mars,  atëherë  plaka  […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...