7

Plakat Në tre ditët e para të prillit, fillon të ftohet koha, moti është i lig,  me  të  reshura  dhe  në  popull  thuhet  se  kanë  hyrë  plakat.  Siç  e  tregojnë  më  të  moshuarit  ngjarjen  e  plakave  ato  thuan,  se  ka  qenë  një plakë e cila ka pasur shumë bagëti (dhen, dhi) dhe dimri ka qenë  shumë i  ftohtë e i  rëndë,  plaka është  brengosur  shumë  se mos  po i  humb bagëtinë, mos i harxhohet ushqimi i tyre.  Kështu  që  pasi  kalon  dimri  i  ftohtë,  kaloi  edhe  muaj  mars,  atëherë  plaka  […]

54

Susan Sontag (16 janar 1933 – 28 dhjetor 2004) ishte një shkrimtare amerikane, kineaste, filozofe, mësuese dhe aktiviste politike.Ajo më së shumti shkruante ese, por edhe botoi romane; ajo botoi veprën e saj të parë të madhe, esenë “Shënime mbi ‘Kampin”, në 1964.Sontag ishte aktive në të shkruarit dhe të […]

1151

Hava Bekteshi ka lindur në fshatin Koritë të Gostivarit dhe e rritur në Hamburg të Gjermanisë. Edhe pse jeton dhe vepron në Gjermani dhe e rrethuar çdo ditë me një shoqëri me kulturë tjetër, edhe pse ka mbaruar fakultetin e ekonomisë, pasioni i saj shpirtëror është një “nuancë” krejtësisht e […]

157

Një mbret vendosi për shkak të një pozite me rëndësi në pallat t’i testojë oborrtarët.E rrethuan njerëz të fuqishëm dhe të urtë dhe mbreti u tha: – Kam një dyshim dhe më intereson cili prej jush do të më ndihmojë që ta zgjidh. Pastaj i solli para dyerve tejet të […]

628

E pyeti njëherë nxënësi mësuesin: – Je i urtë, gjithmonë i disponuar, asnjëherë nuk zemërohesh. Më ndihmo që edhe unë të bëhem i tillë. Mësuesi u pajtua dhe e luti nxënësin t’ia sjell një patate dhe një thes dhe shpjegoi:– Kur në dikë zemërohesh dhe ofendohesh, merre një patate dhe […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...