36

Pushtimi nga ushtria bullgare (21 tetor-8 dhjetor 1915): Më 14 tetor 1915 Bullgaria i shpalli luftë Serbisë. Ushtria bullgare, pasi kaloj kufirin shtetëror, më 21 tetor pushtoji Kumanovën dhe më 22 tetor 1915 pushtoji Shkupin.(1). Pas pushtimit të Shkupit, trupat bullgare, kryesisht nga radhët e Armatës së Parë bullgare, vazhduan […]

58

Tregohet se dikur jetonte një tregtar i cili kishte vetëm një djalë.Pasi dajli mbushi moshën e pjekurisë, i ati e ngarkoi me mallë të shtrenjtë dhe e nisi për tregti.Gjatë rrugës nëpër shkretëtirë, djali vëren një dhelpër të moshuar dhe shëndetlige, e cila nga strofulla e saj dilte duke u […]

512

Në vitin 1917 varfëria ndjehej kudo,sidomos sidomos mungesa e bukës,sëmundjet epidemike kishin përfshirë shumë bashkfshatarë duke u shuar edhe familje të tëra. Njerëzit ushqeheshin edhe me mbeturinat e misrit,kashtat barishta të ndryshme dhe lëkurë nga druri i ahut. Autoritet bullgare nuk shqetësoheshin edhe pse gjendja vështirësohej në të gjitha drejtimet. […]

82

Aforizmat pasqyrojnë të gjithë fushat e jetës. Ato janë pjesë e thesaritë të mençurisë së botës, pavarësisht nga popujt e origjinës së tyre, kjo sepse ato i drejtohen të vërtetave universale, që i rezistojnë kohës. Për kënaqësinë e lexueve tanë kemi përzgjedhur një gjerdan të ndritshëm me brilantët e mençurisë […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...