“Po ajo erë që një anije e shtyn drejt skelës, tjetrën mund ta largojë nga…”/Thënie për Unitetin dhe Njëmendësinë

Të bashkuarit janë ata që përparojnë në këtë botë, dhe të përçarët janë ata që humbasin prej saj.

Ne e dimë sesa i rëndësishëm është unitetit, bashkimi, njëmendësia në kulturën kolektive të një kombi në përgjithësi por edhe të një individi në veçanti.

Ndaj, për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë këtë koleksion të bukur me thënie për unitetin:

E ngjashme nuk do të thotë e barbartë. Ngjashmëria dhe identiteti janë kuptime të ndryshme.

Po ajo erë që një anije e shtyn drejt skelës, tjetrën mund ta largojë nga bregu.

Kryesorja është të jesh në harmoni me vetveten.

Njëmendimtarët e vërtetë, grindja nuk mund t’i mbajë gjatë të përçarë, do të vijë dita dhe ata do të bashkohen përsëri.

Njëmendësia lind miqësinë.

Ai që pi verë dhe ai që pi ujë nuk mund të mos mendojnë ndryshe.

Mendimin e shëndoshë e gjejmë vetëm tek ata që janë në një mendje me ne.

Uniteti i shpirtit, i pikpamjeve, i vullnetit, i veprimeve – vetëm ky është uniteti i vërtetë; uniteti me fjalë është si zjarri bredhitës në kënetë, vetëmashtrim ose mashtrim.

Njëmendësia në parime – ja parakushti i parë për çdo aftësi luftrake reale.

Skajshmëritë puqen.

Kali mendon një gjë, kalorësi një tjetër.

Për një palë sorrë, për të tjerë bilbil.

Në unitet dhe e pakta shtohet, në përçarje edhe më e madhja shkërmoqet.

Në vendin e ngjitur çeliku është veçanërisht i fortë.

Mirëkuptimi – fillimi i unitetit.

Sado t’i mundosh këmbët, pak i ndihmon kjo afrimit të dy kokëve.

Me atë që nuk ke asgjë të përbashkët, mund të rrosh lehtë në paqe.

Një palë skajshmëri lindin të tjerat.

Të barbarët me të barabartët merren vesh lehtë.

Asgjë nuk lëvdojnë kaq njëzëri sa kohën dhe kjo për arsye se ajo mund të lëvdohet pa zili.

Ç’nuk mund të rrijë bashkë, më mirë të ndahet.

Ku nuk ka bashkësi interesash, atje nuk mund të ketë unitet qëllimesh, pa folur më për unitetin e veprimeve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Next Post

Ngjarje interesante: Berberi i ri dhe sekreti i mbretit

Hën Dhj 28 , 2020
Gjatë historisë botërore njerëzimi ka kaluar nëpër shumë etapa. Kanë kaluar ndodhi të pabesueshme për kohën tonë. Disa mund t’i quajnë përralla, ndërsa disa të tjerë me zgjuarësinë që i karakterizon i marrin si mësim jete.Secili e ka vetë në dorë të zgjedhë… Tregohet se një mbret e vriste menjëherë […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...