34

MASAKRA SERBE NË FSHATIN DOBËRDOLL NË VITIN 1913 /Material i shkeputur nga; Mr. Sc. Ismet Jonuzi-Krosi “QËNDRESA SHQIPTARE NË JUGOSLLAVINË TITISTE” (1944-1990) fq 123/ Çetat që ndihmuan ushtrinë serbe vendosën të digjnin fshatin Dobërdoll dhe të vrisnin banorët e pafajshëm, pasi paria e fshatit, pas mbarimit të Kryengritjes së Shtatorit […]

Në një kohë kur turravrapi për pasurim dhe shfaqje të pasurimit material është shpenguar nga të gjithë frerët, ndoshta ka ardhur momenti t’i rikujtojmë vetes herë pas here se nuk ka asnjë pikë kuptimi të mbërrijmë në përëndim të jetës sonë, duke bërë po të njëjtën gjë… Për kënaqësinë e […]

1

Kuzhina franceze (cuisine française)i referohet stileve të ndryshme gastronomike që rrjedhin nga tradita franceze. Ajo ka evoluar me shekuj, duke ndjekur edhe ndryshimet shoqërore dhe politike të vendit. Mesjeta pa zhvillimin e banketeve të shumtë që sollën gastronominë Franceze në nivele më të larta, me ushqime të dekoruara dhe të […]

38

Kuzhina molekulare është shkencë që, duke filluar nga vëzhgimi i sjelljes molekulare të ushqimeve gjatë përgatitjes, transformon strukturën molekulare të ushqimit shtues pa përdorimin e kimikateve.Ky lloj i kuzhinës ofron mundësi për të zbuluar shije të reja dhe recetat e reja që janë me interes të veçantë dhe nga një […]

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...