88

Tregon një nënë: – Një ditë, derisa falja namazin erdhi vajza ime e vogël u ul pranë meje dhe më thërriste pandërprerë. Unë, normalisht, nuk kisha mundësi t’i përgjigjem, duke marrë parasysh se isha në namaz dhe siç dihet në namaz nuk lejohet të flitet.   Ppr, papritmas erdhi djali […]

O njeri, pas urisë vie ngopja, pas etjes vie uji, pas pagjumësisë gjumi, pas sëmundjes shëndeti, do te arrije ajo qe mungon, do te udhëzohet i humburi, do te pushoje i lodhuri dhe do te shpërndahet errësira “E All-llahu do ta sjell fitoren ose ndonjë vendim nga ana e Tij”(Kur’an). […]

7049

Pas vdekjes së Salihut a.s dhe me kalimin e viteve, idhujtaria filloi të përhapej sërish mes njerëzve. Shejtani e realizoi premtimin e tij edhe një herë në Palestinë, Gadishullin Arabik, Irak, Egjipt etj… Me këtë rast, Zoti i lartësuar dërgon një nga profetët më të shquar, një nga pesë profetët […]

Më i dalluari Pejgamber, Resulullahu ﷺ, u lind në familjen BeniHashim në Mekë, në mëngjesin e ditës së hënë, më nëntë rebiulevvel,në vitin e parë të ngjarjes me “elefantin”, ose dyzet vjet passundimit të mbretit persian Kisras (Kserksit) – Enu Shervanit.Kjo datë i përgjigjet 20 ose 22 prillit të vitit […]

Flamuri e Shqipërise (1912-1914) Flamuri i Principata e Shqipërisë (1914-1920) Nga 1926 deri 1928. Flamuri i Mbretëria Shqiptare (1928-1939) Nga 1939 deri 1943.   Nga 1939 deri 1943. Nga 1943 deri 1944 Nga 1944 deri 1946 Flamuri e Republika Popullore e Shqipërisë Nga 1945 deri 1992 Flamuri i Shqipërisë që nga 1992 e deri më tani.

Llogaritës Zeqati

AlbanianEnglishGermanItalianMacedonianTurkish
LIVE OFFLINE
track image
Loading...